The Blue 'Hills' ;-)
Door: Joyce
Blijf op de hoogte en volg Joyce
15 November 2008 | Australië, Sydney
Hihi nee inderdaad, mijn titel van dit verhaal klopt niet. Het zijn namelijk de Blue Mountains! Wij zijn naar de blauwe ‘bergen’ van Australië geweest. Nu weten we nog niks, maar ik zal eerst een intro geven van over deze excursie.
Het schijnt, nee het is zo, dat iedereen die in de buurt van Sydney is geweest, ook de Blue Mountains heeft gezien. We hebben ondertussen zoveel verhalen gehoord en gelezen over deze blauwe bergen, dat het best lang heeft geduurd voordat we er uiteindelijk zelf heen zijn gegaan. Misschien door de gedachte dat we toch alle tijd hadden. 9 maanden in Sydney wonen, is gewoon heel erg lang en kijk, nu zijn we al bijna een half jaar hier :-S Time flies.
Goed terug naar de excursie over de Blue Mountains. Vrijdag 7 november was het dan eindelijk zover en zijn we met een ‘sportieve’ excursiegroep naar het ‘Blue Mountains National Park’ geweest. Lekker vroeg moesten we opstaan zodat we om 7.15 in het centrum werden opgehaald door 2 ozzie busjes samen met de rest van de groep. 2 reisleiders, zie natuurfreak, lange haren en ozzie hoed. De een nog gekker dan de andere en toen gingen we met twee busjes richting Blue Mountains NP. Onderweg, mensen moesten nog een beetje wakker worden, behalve wij en de reisleider/chauffeur, want deze werd alleen maar gekker en lachwekkender haha. De reis duurde ongeveer 2 uur, 45 minuten alleen al om uit Sydney te komen! Dat geeft weer een idee hoe groot deze stad is, alleen jammer dat er buiten het centrum en de stranden niet veel meer te doen is.. Ja je kan wel blijven wandelen, maar dan begint ook alles op elkaar te lijken. Sydney is meer een stad om 5 dagen door te cruisen, alle bezienswaardigheden af te struinen en dan op pad naar de natuur waar Australië zo bekend en geliefd om is. Ja die natuur is echt mooi..
Terug naar de busrit, hier heeft onze natuurfreak/Indiana Jones/bus chauffeur ons bezig weten te houden door ons wat meer te vertellen over de Australische dieren en hun euhm.. gigglie gigglie gewoontes gehe. Hij begon met een verhaal over de kangaroes. Altijd leuk om die weten hoe die kleine Joey’s nou gemaakt worden.. euhm ja? Het verhaal: We noemen dit vrouwtje kangaroo voor het gemak even Daisy. Goed, Daisy ‘hopte’ op een dag vrolijk door het bos, toen ze opeens een mannetjes kangaroo tegenkwam genaamd, Jack. Jack zag de mooie Daisy wel zitten en wilde een afspraakje met dr maken, nu was Daisy niet de kieskeurigste en ging akkoord om samen het ’s avonds naar een ‘kangaroo feestje’ te gaan. Het ’s avonds op het feestje had Daisy iets te veel ‘gedronken’ om zich zorgen te maken of ze ‘jack’ wel als haar geschikte partner kandidaat zag, dus hop samen naar huis en………. De volgende dag werd Daisy wakker en merkte ze al snel dat ze zwanger was van.. juist, Jack. Hier had ze helemaal geen zin in, want Jack was maar een arme, houthakker van beroep, kangaroo en er was volgens haar dus totaal geen toekomst in deze relatie. Nou heel makkelijk dacht ze toen, hup ik gooi dit eitje er gewoon uit!! En vloep, weg was de zwangerschap ( goh wat handig zeg ) Een week later kwam ze op een feestje de knappe ‘Bil’ tegen en aangezien ze iets te veel had gedronken, bood ze geen enkele weerstand tegen het samen naar huis gaan met Bil. En ja hoor eenmaal thuis……….. Bij de ochtendgloren van de volgende dag werd Daisy alweer wakker met een raar gevoel, jep ze was alweer zwanger.. Zucht, ze moest toch echt beter oppassen met dr losbondigheid. Voordat ze het eitje er weer uit wilde gooien, bedacht ze zich, dat ze de knappe bil wel erg aantrekkelijk vond, maar dat ze niet wist welk beroep hij deed. Hmm geen probleem, dan zet ik mijn eitje toch even in de ‘vriezer’. ( niet letterlijk in de vriezer, maar ze zet haar zwangerschap ‘gewoon’ even stil ) Zo kon ze de komende dagen opzoek gaan naar Bil en meer over hem te weten komen. Na genoeg informatie over deze knappe kangaroo te hebben gekregen, was ze helemaal ondersteboven van hem en vooral van zijn beroep als, kangaroo chirurg. Ja, dit eitje wordt een blijvertje, bedacht ze en hup ze zette de zwangerschap weer aan en het proces kon beginnen……….. Haha Grootste onzin natuurlijk, maar leuk om te bedenken.
Door al die verhalen en ‘gezwets’ van ‘Indiana Jones’ ben ik er niet helemaal zeker van of kangaroos werkelijk hun zwangerschap kunnen bepalen… Wel weet ik, dat een kangaroo ongeveer een maand zwanger is, hierna komt het eitje/embryo in haar buidel terecht, waaraan het zich vast zuigt aan een van haar tepels en hier vervolgens ongeveer 200 dagen blijft zitten. De kangaroo heeft 2 verschillende soorten tepels, eentje is dikker dan de ander, aan de kleinste tepel zuigt de embryo zich vast en laat deze ook niet los tot het ongeveer 200 dagen durende groeiproces voorbij is. Je kan het groeien in de buidel ook zien als, de zwangerschap. Wanneer deze periode voorbij is, komt de kleine ‘Joey’ uit de buidel kijken ( Joey = baby kangaroo ) Hij kan er wel al in en uit hoppen, maar blijft toch voornamelijk liever in de buidel zitten, nu mag hij ook aan de grotere tepel drinken, hier komt een vettigere melk uit. Ondertussen is het best mogelijk dat moeder kangaroo weer zwanger is en dat er weer een kleine embryo in de buidel zit, Joey is er ook nog gewoon bij en dit is geen enkel probleem. Wanneer de moeder echter vindt dat Joey groot genoeg is, gooit ze hem er telkens uit wanneer hij weer in de buidel wilt zitten. Zo, dit was dan het erg ‘interessante’ kangaroo verhaal. Ow ja sorry, ik heb niks verteld over het mannetje.. Naja deze heeft ook niet zo’n belangrijke rol, die doen meestal toch alleen maar waar ze goed in zijn ;-) Wanneer kangaroo’s in kuddes leven, met meerdere mannetjes, is er altijd maar eentje die mag paren en dat is uiteraard de sterkste van de groep, gemeen hè..
Pff wat een verhaal, ik weet ook even zelf niet meer wat wel en niet waar is haha die natuurfreaks kunnen ‘zwetsen’ en onzin uithalen. De rit in de bus, verliep dus ook erg snel, met al deze verhalen. De andere verhalen zal ik even laten voor wat het is, zoals het ‘giglie gigglie’ verhaal van de koala’s haha ja dat was ook een beetje onzin. Ook heeft hij het onzinnigste verhaal over de ‘Three sisters’ verteld. The three sisters, staan in de Blue Mountains, dit is een 3 naast elkaar staande rotsformatie. Goed ik zal hier zo iets meer over vertellen. Eerst onze ‘lange’ wandeltocht in de Blue Mountains….pff wandeltocht kan ik het niet echt noemen, het was eerder een klimtocht. Goede wandel/berg/gym schoenen was een vereiste en dan nog moest je oppassen dat je niet uitgleed over een glibberige steen. Al moet ik zeggen, dat ik een prof ben in het uitglijden op glibberige stenen gehe. En maar lachen, wanneer ik weer ergens op m’n smoel gevallen was. Ook erg fijn, waren de modderig paden ;-) opeens zag ik mijn mooie witte gymschoen verdwijnen in de modder, vooral het gevoel wanneer het vervolgens in je schoen komt.. heerlijk. Haha ach geen probleem een stevige wandeling en het was lachen, gieren, brullen. We deden het immers voor het mooie uitzicht dat we op een bepaald punt kregen, de Blue Mountains. Dit is echt prachtig en zonder twijfel het mooiste stukje natuur in de buurt van Sydney. Het geeft je zeker een heel ander gevoel dan de bergen in Europa, daar kun je dit ook niet mee vergelijken. We waren eerst helemaal naar de top van het bergland gelopen om vervolgens een mooi uitzicht op de dalen/vallei van de Blue Mountains te kijken. Ze danken hun naam aan de blauwe gloed die ontstaat, doordat de zonnestralen breken op de oliedruppeltjes die de eucalyptusbomen afscheiden. Het schijnt dat deze gloed de ene dag beter waarneembaar is dan de andere. Ik moet zeggen dat het deze dag heel erg goed zichtbaar was. Het is net alsof je een soort blauwe waas over deze bergen zit, echt heel mooi.
De Three Sisters zijn dus 3 uitstekende rotspunten die vanaf mooie wandelpaden goed te bekijken zijn. Over deze rotsen gaan ook verschillende verhalen over. Zo hebben we het verhaal van de Aborgines, dat het 3 zussen waren die in de Jamison vallei woonden en lid waren van een aborigines stam. Deze 3 vrouwen waren verliefd op de drie broers uit een stam aan de andere kant van de berg. Helaas, strengen wetten van de stam maakten trouwen onmogelijk. Dus besloten de broers de vrouwen met geweld naar hun stam te halen. De tovenaar van de stam van de vrouwen wilde dit voorkomen en veranderde de drie zussen in enorme stenen pilaren om ze te beschermen tegen het onheil. Toen de tovenaar stierf, was er niemand die de drie zussen weer terug kon toveren, zo bleven deze 3 vrouwen voor altijd grote stenen rotsen… fin….
Weer zo’n leuk fantasie verhaal. En dit is niet de enige versie, ik heb er nog wel meerdere gehoord op deze dag, maar we laten het bij deze.
Op weg naar het mooie uitzicht op de ‘three sisters’ ging eerst nog een wandeling aan vooraf, alsof we nog niet moe genoeg waren, moesten we heel veel trappen die in vallei waren gemaakt naar beneden nemen ( en ik denk dat dit de druppel was, die ons 3 dagen spierpijn heeft bezorgd ) Eenmaal bijna beneden aangekomen, stond de laatste attractie op ons te wachten: The steepest railway. We hoefden ‘gelukkig’ niet meer de hele weg terug omhoog te lopen en mochten met dit treintje omhoog. Dit was echt heel eng, het ging bijna horizontaal omhoog :-S In het treintje was geen veiligheidshendel die je in je stoel houdt, je moest je dus erg goed vasthouden. Uiteraard was eruit vallen niet mogelijk, maar toch.. eng..
Het dagje eind dan in een toeristen winkeltje in de blue mountains. Gelukkig was onze indiana Jones op de terug weg stil en konden we bijkomen van deze vermoeiende dag.
De foto’s zullen de verbeelding aan het verhaal wel op weg helpen. Ook hebben we deze dag wilde kangaroos gezien :-) helaas geen koala’s, in de blue mountains groeien niet het soort eucalyptusbomen die koala’s lekker vinden.
Wat gebeurd er verder zoal in het Australische leven van Joyce & Bob…. Euhmmm nou door de week niet erg veel. Stage / school tja we kunnen het niet leuker maken dan het is. Al moet ik zeggen dat alles heel erg goed gaat. Stage gaat nog steeds goed, over 4 weken hebben we al het grote kerst evenement. Jeej kan het bijna niet voorstellen, nog maar 4 weken en hier zit je dan in je korte broekje en shirt, totaal niet klaar voor de kerst gedachten haha. Toch verheugen wij ons hier op, we zijn namelijk best nieuwsgierig hoe het zal zijn. Gelukkig zijn we ook niet alleen, want Jeroen en Hanneke komen ons opzoeken, zodat we samen kerst en nieuwjaar gaan vieren. Vanaf 1 januari gaan we dan ook met z’n vieren een week naar Cairns. Dit ligt in Noord Queensland, het Noord Oosten van Australië. Hier zullen we gaan duiken/snorkelen in het Great Barrier Reef, vertaald: Groot Barrièrerif. Er leven hier veel soorten vissen en verschillende soorten koralen. We kunnen niet wachten om deze tropische plek te zien.
In Cairns gaan we nog meer verschillende excursies en activiteiten doen. Zo gaan we een dag naar het inheemse dorpje Kuranda, Zee kayaken in de buurt van een onbewoond eiland, waar we op het strand mogen uitrusten ;-) En een safari naar Cape Tribulation door het Daintree NP.
Allemaal very exciting..
Even nog een paar grappige weetjes over de gewoontes en mensen in Sydney.
Er zijn maar 2 soorten schoenen waar de mensen hier het liefste op lopen: De gymschoen en de slippers! Koud en regen, dat maakt voor de mens niet uit, de slipper staat op nummer 2 van favoriete schoeisel.
Australiërs zijn gek op al dat fastfood eten zoals: McDonalds, KFC, Burger King etc. Om toch nog iets van gezonde voeding binnen te krijgen, drinken ze na deze maaltijd een Boost. Boost = prop alles in een blender wat gezond is, wortels, banaan, prei maakt niet uit het ‘schijnt’ gezond te zijn en drinken maar!! Hmm jam jam!! :-S Ja dat zal je gezondheid vast helpen na die goede maaltijd van de KFC.
Na bijna 6 maanden te wonen in Sydney, kunnen we wel zeggen dat we hier alles zo’n
beetje gezien hebben. Sydney is een leuke stad om een paar dagen in rond te lopen, alle bezienswaardigheden te bekijken, maar daarna is het eigenlijk maar een gewone drukke stad, waar soms niet veel te merken valt van het Australische motto, No worries. Als toerist, zul je niks merken van deze drukte, want je komt hier immers voor het Opera House, de Harbour Bridge, Sydney Tower enz. Australië staat bekend om haar mooie natuur en dat zal zeker kloppen, wanneer je door Australië reist, kom je de mooiste gebieden tegen, de ene nog mooier dan de andere. We kunnen dan ook niet wachten om hier straks wat van te mogen zien. Verdere excursies buiten Sydney zullen ook nog volgen, deze moeten we nog uitzoeken, organiseren etc. Als eerst volgende staat het tripje naar Cairns en wanneer Jeroen en Hanneke hier zijn, zullen we nog eens alle toeristisch attracties van Sydney afstruinen. :-) Maar eerst, nog 5 weekjes wachten, voordat deze vakantie gaat beginnen.
Nog even een toelichting op de foto’s.
We zijn een dag naar Leichardt geweest, dit is het Italiaanse Forum in Sydney, het is niet groot, maar je ziet wel meteen de Italiaanse invloeden.
Zonsondergang foto genomen vanaf ons appartement :-) mooie rode avond gloed.
Klassenfoto van Bob. Wie zou de leraar zijn?
Een ijsmerk genaamd Peters ;-)
En verder nog wat kiekjes van de Blue Mountains en Opera House. Enjoy.
Voor nu was dit het weer, tot de volgende keer.
Joyce & Bob
15 November 2008 - 12:19
Isabelle:
Hey lieverds
Oww wat een (lange) verhalen waaaw te gek allemaal! Mooi he die blue mountains, zucht!
Zo te zien gaat t allemaal nog zn gangetje daar, geniet ervan, time flies!
dikke x isabelle -
15 November 2008 - 15:40
Melliej:
Haai lieve sjat
Wat n verhaal, heb ervan genoten wat jullie allemaal hebben meegemaakt, zie t helemaal voor me in de bus met indiane jones en ma lachuh, en vallen op die paadjes ;)
Nou als je de volgende keer n kangaroe tegenkomt die n eitje weggooit neem je me die maar mee broed ik m uit :p hebben we onze eigen kangaroo :D hihi
Veel plezier nog
Dikke kus -
15 November 2008 - 21:35
Sanne:
geniet ervan...tot snel.. -
20 November 2008 - 17:40
Do:
Hey lieverds....
Wat een lang verhaal zeg... En echt Super wat jullie allemaal gedaan hebben!!
Hier gaat nog alles z'n gangetje.. tot snel!!
Dikke Kus!! -
22 November 2008 - 12:59
Rachelle:
Pfffffffff, lang lang lang verhaal, maar als je bij md werkt, genoeg tijd om te lezen...haha..nou daag truus.xxx Rachelle -
23 November 2008 - 12:47
Hanneke En Jeroen:
Hey lieve Bob en Joyce,
De envelop met de brochure is goed aangekome. We hebben het bekeken en vinden het hele mooie excursies! We verheugen ons enorm erop, voor dat je het weet zijn we bij jullie daar. De foto's die jullie gemaakt hebben, zijn erg mooi. We gaan nu naar de Eiffel, genieten van de eerst gevallen sneeuw in 2008:D.
Groetjes Hanneke en Jeroen
P.S. Peters kom je ook overal tegen, zelfs met ijs in Australie he;) hahaha.... -
07 December 2008 - 12:41
Petra:
Hallo Super, om te lezen hoe fijn jullie het hebben. Geniet er nog een tijdje van, want het echt echt snel. Jim wil nog graag een keertje gaan schaatsen met jullie, dat vond hij leuk. Dan hebben jullie hier tenminste ook weer een afspraakje grapje. Gr Petra Rob en Jim. xxxxx -
16 December 2008 - 09:31
Marleen:
hallo jullie 2tjes, Wat een verhalen ,jullie hebben het toch maar goed. het weer is ook al veel beter als bij ons . verder gaat de tijd wel heel snel nog even en jullie komen weer terug naar ons kikkerlandje.
Verder gaat hier alles goed, misschien hebben jullie het al gehoord van je ouders maar wij hebben een bord in de tuin staan met te koop. Wij gaan ons huis verkopen. Waarom? Auke en Luc willen toch naar Heerlen om daar op zich zelf te gaan wonen en dan wordt het ons te groot en te veel om het toch goed te onderhouden.
Ik ben verschillende weken ziek geweest (iets aan mijn nek en arm )zodoende kon ik niet achter de pc, maar zoals jullie zien kan dit nu ook weer ,
lieverds ik wens jullie hele fijne feestdagen en een goed begin voor 2009 en tot de volgende keer kus -
30 December 2008 - 15:33
hallo Joyce en Bob
Hoe hebben jullie de kerstdagen met warm weer ervaren? Dit is toch ook een belevenis.
Hier bij ons zijn de kerstdagen rustig verlopen.
Oud en nieuw zal voor ons ook rustig blijven ,we zijn ja ook al een jaartje ouder.
We wensen jullie alles wat wenselijk is voor 2009 geluk gezondheid en vooral heel veel liefde
Groetjes van ons allen. -
06 Januari 2009 - 08:00
Marleen:
Wij wensen jullie nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.Hoe is het Joyce, met je allergie, heb je er nog veel last van.
Jullie hebben heerlijk nog een paar dagen bezoek uit het koude Nederland.
Geniet er lekker van .
Koud is het hier beslist , vanmorgen stapte ik in de auto en de temperatuur gaf aan -14,5 , volgens mij heb ik dat nog nbiet meegemaakt.
Verder hoorde ik dat jullie al bijna kunnen gaan aftellen,ben benieuwd naar jullie verhalen.
dikke knuffel
21 Januari 2009 - 11:13
dag,
Hoe is het met jullie?Was het leuk om Marjo en Jean te ontmoeten .De laatste paar weken staan al weer voor de deur, jullie kunnen langzaam zeker weer wat spullen verkopen die niet mee terug naar Nederlansd hoeven
Hier alles goed Sanne is nu verhuisd naar Sittard.
verder geen noemenswaardige meldingen
Dikke kus -
30 Januari 2009 - 10:49
Hallo Bob en Joyce,
een klein woordje vanuit Kerkrade,
Hier bij ons is alles goed Sanne is verhuisd en heeft bijna alles in orde .
jullie zijn nu aan de laatste 2 weken bezig. Wat is de familie Mehlkop blij als ze jullie weer in hun armenkunnen sluiten.
Wij zijn ook erg benieuwd of we jullie nog herkennen.Zo ik ga weer sluiten en ga weer gauw aan het werk
kus van ons allen