21.000 km verder
Door: Joyce
Blijf op de hoogte en volg Joyce
31 Mei 2008 | Australië, Sydney
We zijn hier nu zo'n 5 dagen en er is gewoon echt al mega veel gebeurd. We zullen maar bij het begin beginnen..
Nou het begin, de vliegreis, deze verloopt zoals de meeste wel weten bij ons nooit helemaal probleemloos. Er is altijd wel wat, gestress bij het inchecken of Bob wordt er bij de douane als enige uitgepikt. Nou deze veeeeel te lange vliegreis verliep wonderbaardelijk prima, behalve dat ik na 24 uur brak was en eruit zag als een zombie waren we goed aangekomen op de luchthaven in Sydney. Taxi gepakt en hup naar onze verblijfplaats. Hier stond ons een minder fijn welkoms comite op te wachten.. een minimaal 10 cm lange kakkerlak rende door onze kamer met als eindbestemming het bed en kussens!!!! Geloof me ik ben wel wat gewend maar dit was niet zo'n warm welkom! Goed, kakkerlak de deur uitgegooid en nog ff een paar boodschappen gedaan ( gelukkig is de plaatselijke mega supermakrt tot 0.00 geopend ) meteen nieuwe kussens gekocht want op het lapje stof in onze kamer ging ik niet slapen!!
Eerste nacht geen oog dicht gedaan, termo pyama aan en nog koud gehad + nog twee kakkerlakken moeten verdelgen voordat ik het safe vond ( kakkerlak verdelg spray ook meteen bij supermakrt gekocht = erg handig ) Goed na 36 uur en nog geen uur slaap verder, hebben we onze crib eens geinspecteerd en de conclusie was niet zo positief... Goed niet alles hoeft voor ons nieuw te zijn ( want dat was het zeker niet ) maar laat het dan wel alsjeblieft schoon zijn!! de vloer was niet schoon en er stond een koelkastje en die was bepaald ook niet schoon vanbinnen en zie smaakpolitie, de rubbertjes waren nodig ( zeer nodig ) aan vervanging toe!! over de magnetron wil ik niet veel zeggen, alleen dit: familie cockroache leeft erin ( dit zegt genoeg)
We hebben nog 3 nachten gewacht en waren tot een besluit gekomen dat we in de 9m2 geen 9 maanden willen leven. Wat ongedierte betreft ( spinnen ook meegeteld) zijn we wel wat gewend, maar ze hoeven van mij echt niet over het bed te lopen en ondertussen kan ik aantal kakkerlakken dat we hebben verdelgd niet meer tellen..
Nu hebben we kunnen regelen dat we vanaf 8 juni in een eigen appartement/studio terecht kunnen, echt mega fijn. We hebben het appartement gezien en we hoeven nu geen keuken en douche/wc meer te delen en het is ook veel groter dan onze vorige 'crib' gehehe. Nou echt relax was onze eerste vrije week in Sydney dus niet, vond het vervelend dat onze kamer niet dat was wat wij verwachtte, maar gelukkig hebben we het allemaal kunnen 'roggelen'
Betreft het leven in Sydney van wat we tot nu toe hebben gezien en meegemaakt. De mensen zijn wel aardig maar je moet ze om genoeg uitleg vragen want anders weet je nog niks. Wanneer je iets wilt weten kun je het het beste aan de burgers zelf vragen, deze zijn veel behulpzamer dan b.v. het winkepersoneel!! zeker 50% van de mensen die we hier zien zijn Aziatisch ( grappig allemaal van die mix chinezen, koreanen, viernamese etc ) Over het algemeen komen de mensen wel relaxd over, beetje hangen hier, beetje leunen daar. Maar pas op!!! wanneer je op de roltrap in b.v. het winkelcentrum bent, dan rennen ze je voorbij, zodat ze snel beneden of boven zijn, waar ze weer op hun ooie dooie verder kunnen lopen, weird!!!
De kosten van het levensonderhoud is even duur als in Nederland, er liggen hier een paar mega supermarkten en ik heb nog niet kunnen merken dat het veel goedkoper is dan in Nederland, wel weet ik dat hier ergens een weekend markt moet liggen waat je heel goedkoop eten kan krijgen, maar die moeten we nog gaan vinden. prijzen van kleding heb ik nog niet echt goed geinspecteerd, ik moest wel dringend lekker zittende schoenen hebben ,want had alleen 3 paar hakken schoenen mee naar Sydney genomen 8-P handig he!!!! En welk merk schoenen wilde ik nu zoooooo graag hier gaan kopen: juist, de Uggs en die heb ik nu YES YES en ook lekker stukken goedkoper dan bij ons :-D
Nu wil ik het nog even hebben over het eten hier! mijn favoriete bezigheid hier en thuis. Het eten is echt yum yum. Op iedere hoek of 5 meter verder krijg je wel iets lekkers. Aangezien hier de helft van de bevolking Aziatisch is, zijn deze keukens hier ook het meeste te vinden en het smaakt veel lekkerder dan bij ons. Heb een foto gemaakt van onze maaltijd, maar die kan ik pas later bij mijn volgende bericht hierop zetten..
Wij wonen in Sydney in het gedeelte dat Bondi Junction heet, dit ligt 5 a 10 min ( bussen ) verwijderd van Bondi Beach ( waar mijn stageplaats ligt) Bondi junction is een rustigere wijk t.o.v. de city zelf, waar je bijna dood blijft onder het verkeer! er ligt hier ligt een modern hudge winkelcentrum, met de grote supermarkten, warenhuizen, merk kleding, schoenen en tassen winkels, postkantoren, souveniers winkeltjes, veel te veel telefoonwinkels, heel veel restaurantjes, een bioscoop en nog heel veel meer.
Het busnetwerk is werkelijk onbegrijpelijk, tot nu toe heeft de bus ons al naar veel wijken gebracht, behalve naar de juiste waar we heen wilden! dit zal nog wel een paar weken duren voordat we doorhebben welke bus we nodig hebben! Ow voor de mensen die het even vergeten waren, hier wordt links gereden! echt grappig en zo verwarrend vooral in het begin. Zat gister in een taxi naast de chauffeur en die tuft me gewoon overal links langs. Moet zeggen erg leuk allemaal maar laat mij voorlopig maar niet rijden ( zowieso in het drukke centrum niet aan te raden ) Foto's van het verkeer en de grote gebouwen zijn al gemaakt maar komen ook pas de volgende keer erop te staan. Dit omdat ik nog geen eigen internet heb, zit nu in het winklcentrum op internet. Ons internet komt pas (hopelijk) vanaf 8 juni in onze nieuwe 'crib' dan zet ik alle foto's en filmpjes erop van de gebeurtenissen tot nu toe. foto's: villa de krot, kakkerlak in magentron gehe, lekker yum yum eten, grote gebouwen, verkeer en misschien nog wel een foto van die gek die 24 uur bij me is!!
Jaaa pfff ik moet volgens mij nog zoveel meer vertellen maar ik weet het even niet meer, zit hier nu al een uur op internet hahaha zul je zien dat wanneer ik het zo verstuurd heb ik eigenlijk nog iets dringends lachwekkends of belangrijks erbij moet zetten.
Owja natuurlijk, mijn stage begint maandag 2 juni 9.00 uur onze tijd, 1.00 uur jullie tijd, dus even wakker blijven en een kaarsje voor mij aansteken dat het leuke mensen zullen zijn en dat ik een leuke stageplaats heb, want deze week was stressie genoeg!!!!
Goed zal nu echt moeten gaan stoppen, Bob zit hier naast me en die wilt volgens mij al te graag dat we weer verder gaan!! Volgende keer berichtje over de stage, omgeving etc.
Ow en ik heb een nieuw nummer: +61 45 068 72 07. Ons nieuwe adres komt er ook aan, heb de postcode nu niet bij de hand. Deze is toch pas te gebruiken op het moment dat we erin zijn :-)
Lieve mensen heel veel plezier in Nederland, wij redden ons wel hier ;-)
Don't forget us!!!!
xxxxxx Joyce & Bob
p.s. sorry voor eventuele spelling fouten ;) gehehe
31 Mei 2008 - 09:21
Xandra:
jaaaaa..ik ben de eerste :) heb weer erg genoten van je berichtje :) have fun! xxx -
31 Mei 2008 - 09:35
Melliej:
Heey sjat
Wat verschrikkelijk allemaal, maar maandag gaat helemaal goed komen, het kaarsje staat al klaar ;)
Geniet van je laatste vrije daagjes.
Dikke kus en knuffel -
31 Mei 2008 - 13:33
Mark:
eej joyce :P
leuk verhaaltje over down under.. moet er ook maar ns heen gaan :D
dat links rijden komt me erg bekend voor, ben er na n maand nog steeds niet aan gewend, zou zeggen nog n leuke tijd en veel plezier op je stage, bob natuurlijk ook
greetz from Malta -
31 Mei 2008 - 15:58
Isabelle:
Ha lieverds
wat n gedoe zo in de eerste week! maar dan kan t alleen maar beter worden!! Have fun ..en die mensen zullen we aardig zijn op je stage!!
liefs isabelle -
31 Mei 2008 - 16:15
Reggy:
Hey Joyce.. NIet mij even vertellen dat je weggaat he!!! sukkeltje!!
In ieder geval heel veel plezier.. en ik ga sparen zodat ik bij je op vakantie kan komen!!!
Dikke kus Regina -
31 Mei 2008 - 20:20
Sabrina:
Hey hey,
Nou de eerste week begon dan al goed ;-p..
Die stage zal wel goed komen!! Maar toch heel erg veel suc6!!
xxxjes -
01 Juni 2008 - 19:23
Mich:
Hi vanuit het Hollandse
Dat was een warm ontvangst,met die huisdieren.
Veel suc6 met je stage maandag en veel liefs van ons allen.xxx
02 Juni 2008 - 07:15
Cilla:
Hoe was je eerste stagedag??? Ik hoop dat dit beter een beter ontvangst was ;)Heel veel suc6. Ik verheug me al op jullie volgende bericht! :) -
03 Juni 2008 - 11:13
Dominique:
Hey sjatties,
erg gezellig met die huisdieren haha, nou ja gelukkig kunnen jullie snel naar een nieuw plekje. veel succes!!Dikke kus Do'tje -
03 Juni 2008 - 12:46
Rachelle:
IEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH Kakkerlakken,...nouja beter dan vogelspin, zie het van de positieve kant!! SUCCEs daar, geniet ervan , gr aan bob.doei -
05 Juni 2008 - 19:42
Petra Rob En Jim:
Fijn dat jullie nu alles goed geregeld hebben. Heel veel succes met je stage en veel plezier in jullie nieuwe veblijf, dan hopelijk zonder huisdieren.Gr.xxxxxxxx -
16 Juni 2008 - 17:22
Marleen :
hallo lieve Joyce en Bob , Heb net jullie mail adres van mama gekregen en ben op slag gaan lezen. Wat een toestanden . Zijn jullie al verhuisd? Hopelijk is nu al het leed geleden.
Is het nog steeds aan het regenen?
De stage is ook al begonnen en ik hoop dat dit wel erg positief is.
we gaan as. woensdag op vakantie maar we blijven jullie daarna wel volgen hoe alles verloopt. Een grote schrijver ben ik niet (wel een prater)maar dat mag de pret niet drukken .
heel veel plezier en tot snel. kus Marleen Thei en ook van Auke en Luc. -
20 Oktober 2008 - 10:30
Marleen:
hallo jullie tweetjes ,hier weer een klein berichtje uit Kerkrade.
Bij ons is alles goed en het weer valt ook nog redelijk mee.
We kunnen ons dus niet meten met jullie nu de zomer in aantocht is. Jullie hebben nu al iets meer dan de helft erop zitten (klopt mijn telling wel ?)
Voor mij gaat dit al snel dus voor jullie nog sneller denk ik .Met Sanne en Guy Auke en Luc gaat alles op rolletjes.
Zo nu moet ik weer werken mijn pauze is voorbij.
Veel lieve groetjes ook namens Thei.