Hi Mates here we are again! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Joyce - WaarBenJij.nu Hi Mates here we are again! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Joyce - WaarBenJij.nu

Hi Mates here we are again!

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg Joyce

08 Juni 2008 | Australië, Sydney

Om te beginnen wil ik even vermelden dat we hier nu 2 weken zitten en ons koffer is nog steeds niet uitgepakt!! Ja hoe doen jullie dat vraag je je vast af! Nou zoals in mijn vorige bericht geschreven staat was onze krot niet bepaald bewoonbaar, dus na 3 nachten zijn we hem daaruit gesmeerd en hebben we een goedkoop motelletje opgezocht. De kamer hiervan is net zo klein als ' villa de krot' maar het is tenminste schoon, hebben eigen badkamer, personeel is aardig en het is nu slechts 10 min lopen tot het drukke centrum! Let wel op! hier geldt echt de regel wachten totdat het mannetje groen wordt, anders ben je absoluut je leven niet zeker! Mega grappig trouwens die stoplichten hier, die maken soort gameboy geluiden wanneer het groen wordt, eerste keer sprong ik zowat door de lucht ( zal er een filmpje van proberen te maken voor de volgende keer ;) )

Mensen het weer is hier bagger! regen regen regen.. en vraag niet hoe! veel straten lopen hier schuin af dus dan krijg je echt een soort stroomversnelling effect. Cool om te zien, maar echt niet fijn. Was erg blij dat ik mijn laarzen meegenomen had. Ow ja mijn laarzen die was ik hier bijna kwijt geweest! Toen we na 3 nachten uit onze onbewoonbare villa gingen, konden we onze spullen niet in een keer meenemen. We zijn 2 keer op en neer gereisd omdat we geen zin hadden om alles in een keer weer mee te slepen. Nou hadden we hier ook al kussens en beddengoed gekocht en betreft de omvang is dit lastig om mee te nemen. We besloten dat we deze spullen later kwamen ophalen, aangezien we nog wel een paar keer terug moesten komen om te kijken of we post hadden gekregen van de bank ( hier een bank account aanmaken kan handig zijn :) ) Mijn laarzen hadden we ook laten liggen omdat deze maar groot en lastig zijn om mee te slepen ( had toch al mijn vette uggs om aan te doen )
Nu wilden we een paar dagen geleden de spullen ophalen, maar ze hadden onze kamer al leeggehaald, fijn he!!! Hoe durven ze eigenlijk aan m'n spullen te zitten vraag je je af, maar in dit land verbaasd me nu niks meer.. nou gelukkig had ik mijn laarzen achteraf nog ergens in een kamertje terug gevonden.
We verblijven dus nu in een motel in het drukke centrum, wat op zich erg vet is tussen al die wolkenkrabbers. In dit deel van Sydney kom je meteen andere doelgroepen tegen. Heel veel business mensen in een sjiek pakkie, toeristen en heel erg veel aziatische mensen. Wat zei ik ook alweer in mijn vorige bericht? 50% van de mensen is Aziatisch? nou maak er in de City maar 80% van.. Jeeej wanneer we het 'savonds door de drukke straten lopen, krijg je echt het gevoel de enige blanke te zijn ( nee we zitten nog niet in het Chinatown gedeelte ) Bijvoorbeeld nu ook, het is hier zondag morgen en ik zit in een internet cafe in een winkelcentrum in de City en ik ben gewoon de enige blanke 8-S Weird!!!

Een eigen cultuur heeft Sydney naar mijn mening niet. Deze stad is nog zo jong en de mensen die hier als eerste kwamen wonen zijn voormalige Britten. Hierna kwamen massaal de Aziaten en ik krijg zo'n idee dat alle alternatieven mensen zich hier ook maar genesteld hebben. Haha je kijkt echt je ogen uit naar alle die gekken die denken dat het 365 dagen per jaar carnaval is. Oww vergeet ik toch bijna weer een grote doelgroep hier te noemen haha hier is Bob echt dol op ( NOT !!! ) Gay Sydney! Jawel Sydney is the gay capital van het zuidelijk halfrond, voor homo's is Sydney een droom. Je pikt ze er ook zo tussenuit, strakke broekjes, liefst van latex materiaal haha echt niet normaal hoeveel er hiervan rondlopen, goed bob vindt dit dus niet zo leuk en ik vind het wel oke zo. Tenminste geen lastige gasten hierzo ;)
Nou wat kun je hier in Sydney vooral doen; shoppen!! Echt mega veel winkeltjes van duur tot heel goedkoop ( louis vuiton, prada, etc. liggen hier natuurlijk ook ) maar voor omgerekend 3 euro krijg je hier ook leuke slippertjes! verder kun je hier volgens mij super goed uitgaan ( nog niet gedaan, geen tijd en rust voor gehad maar zal zeker nog komen ;) ) overal zijn feesten, discotheken, loungebars en andere vette clubs. Goh en was je het niet dan zal je het hier zeker worden: Koffie verslaafd! overal krijg je koffie, for take away of gezellig aan de bar. En inderdaad dat is wel lekker zo'n cappoccino tje erbij. Meeste mensen hebben hier niet de rust om lekker erbij te zitten en nemen het mee. Valt me zowieso wel tegen het 'lay back' van de Australiers. Misschien omdat we in Sydney zijn?! De mensen werken hier meer dan dat ze vrij hebben. Het gaat dan wel niet zo snel allemaal, wanneer je een broodje wilt zul je toch even geduld moeten hebben voordat meneer of mevrouw het voor je heeft bereid! verder staan ze met zeker 5 mensen achter zo'n broodjes kraam! Ja dat is dus niks voor mij. bij mij moet alles snel gaan dan heb je tenminste het idee dat je iets hebt gedaan.
Ja en nu dan het volgende punt, mijn stage. Afgelopen maandag had ik mijn eerste stagedag. Om 9.00 moest ik aanwezig zijn, maar stond om 8.30 al voor de deur. Bedrijf uiteraard nog dicht want ik was veel te vroeg. Na 9 uur was mijn stagebegeleidster dan eindelijk gekomen. eerst hebben we even gebabbeld met de andere 2 meiden van het bedrijf over een event van afgelopen weekend, wel leuk om naar zo'n eind evaluatie te luisteren.
Mijn stagebegeleidster had schijnbaar net vakantie gehad en wilde eerst even haar mail gaan checken en zou om 12 uur met mij een gesprek houden over mijn werkzaamheden in het bedrijf. Ondertussen kon ik mij bekend maken met de website en eventuele punten waarvan ik vond dat hierop verbeterd moest worden opschrijven. Goed hier even een korte omschrijving van het bedrijf: Het bedrijf 'Fast Impressions' organiseert single eventen door heel Australie en Nieuw Zeeland. In iedere stad is een kantoor gevestigd. Ik zit dus in het kantoor van Sydney, wat erg klein is. Het kantoor zelf is gevestigd in een appartementen complex en niet in een kantoorgebouw. Op zich niet erg en best gezellig zo'n huiselijk sfeer en in totaal werken er 5 meiden.
Om 12.00 kreeg ik mijn gesprek over de werkzaamheden. Het bedrijf bleek onderbezet te zijn waardoor ik veel verantwoordelijkheid en een eigen functie krijg!! Er was een hele waslijst met functies die ik de komende weken kreeg geleerd en waaraan ik verder moest werken. Mijn werkdagen zijn van ma t/m vrij van 9.00 - 18.00 en ik krijg niet betaald omdat ze geen vergoedingen geven aan stagiaires in Australie :( :( :(
Dat vind ik echt mega balen :( maar goed dat wist ik van te voren. wat ik niet wist is dat ze onderbezet zijn en niet konden wachten totdat ik zou komen.. Jammer want eigenlijk wilde ik nog een 2 weekse business cursus doen voordat met mijn stage begon. maar dat zit er betreft het tijdgebrek niet in.. Waar is dat ' chille ' waar iedereen het over had!!!!!
Maar goed even afwachten hoe het verder loopt.

Nog een nachtje slapen en dan verhuizen we naar ons appartmentje :) eindelijk een eigen plek en kan ons koffer eens worden uitgepakt. En we kunnen meteen flinke was gaan draaien want er was niet zoveel schoons meer over gehe ;) Door alle dingetjes die we moesten regelen voor het appartement weet ik ons adres nu uit m'n hoofd :D Dus voor iedereen die ons post wilt sturen ( wat wij hopen aangezien we hier ook maar alleen zitten, zielig he hahaha )

Bob & Joyce
29 / 307 Newland St
Bondi Junction NSW 2022
Australia

Ow ik moet opschieten nu want mijn internet credits zijn alweer bijna op, verdorie het gaat hier veel te snel hihi.
Gatver het regent hier nog steeds mega hard.. shampootje erbij en je kunt je zo douchen.. Hebben jullie geluk dat het mooi weer is in Limboland ;)
Je kan je paraplu hier trouwens ook niet onbemand achter laten.. paar dagen geleden ging ik broodje kopen, zet mn parapluutje ff aan de kant, betaal broodje wil paraplu weer pakken en foetsie was ie!!!!!!!!! niet normaal, ze azen hier gewoon op je paraplu haha heb ondertussen een nieuwe en keten hem nu aan me vast ;)

Zet nu ook snel even een paar fotootjes erbij. Van de vieze kakkerlak in magnetron etc haha

Heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes, dan weten we dat jullie ons niet vergeten en het leuk vinden om de onnozele verhalen te lezen.
Volgend bericht komt snel en hopelijk hoef ik me dan niet zo te haasten en omdat we eigen internet hebben!

Hele dikke kus en knuffel

Joyce & Bob ( Henk & Harry = zijn bijnamen ideeen van Bobby !! )

• 08 Juni 2008 - 10:02

Broeder:

Je blog en de foto's zijn echt geweldig.

Pap gaat zometeen je wat fotoruimte cadeau geven.
    Ik heb trouwens nog gereageerd op je e-mail, dus check je Mailbox maar eens.

Doe de groeten aan Bob.

Je Broertje.

• 08 Juni 2008 - 11:23

Petra:

Echt wel vet, om alles te lezen wat jullie zoal meemaken. Fotos zijn heel leuk. Veel succes op je stageplek en in jullie nieuwe schone onderkomen. Veel groetjes aan Bob.Eten ziet er ook heerlijk uit.GR. fam. Dortu.

• 08 Juni 2008 - 14:10

Melliej:

Heey sjat
    Tuurlijk zijn jou verhaaltjes leuk om te lezen ;)
    Jullie hebben wel al veel meegemaakt de afgelopen 2 weken, kan alleen maar beter worden!
    Dat mooie weer in limboland valt nou ook wel weer mee, gister was t toch koud!
    Verheug me op je volgende verhaaltje... tot snel
    Dikke kus
    Groeten aan Bobby en van Bart voor jullie allebei!

• 08 Juni 2008 - 21:01

Dominique:

Hey lieverds... hopen dat het nu beter word als jullie je eigen plekje hebben en alles een beetje gewent is. Dikke kus Do

• 08 Juni 2008 - 21:18

Raquel & Dominique:

heey lieverds
    allereerst verontschuldigingen voor onze late reactie!Ook hier hebben we het allemaal druk druk druk ;)
    Nou dat wat jullie in de afgelopen 2 weken hebben meegemaakt, maken de meeste mensen nog niet mee in een heel jaar haha :D!
    foto's zijn leuk trouwens. Hoop dat jullie nu een leukere tijd tegemoet gaan;). Heel veel suc-6 met jullie stages en hoop snel weer wat te horen;)
    xxx raquel en dominique

• 10 Juni 2008 - 13:04

Astrid:

eindelijk tijd voor jullie appartement,heerlijk...enhou je paraplu goed vast. daar moest ik wel even om lachen,veel liefs astrid andy caitlin x

• 15 Juni 2008 - 17:47

Hanneke En Jeroen:

Hey Joyce en Pietje,

Wij hopen dat jullie je de komende tijd wat rustiger gaan voelen en een beetje kunnen settelen. De zomer komt eraan in Australie dus dan wordt het allemaal vast wat zonniger:) en dan hoef je je paraplu niet meer met man en macht te bewaken;)haha. We missen jullie wel hoor hier! Tot gauw weer en maak er wat van! Het komt allemaal vast goed hoor!

Groetjes en een dikke kus,

Hanneke en Jeroen

• 28 Juni 2008 - 18:55

Els Weidner:

He Joyce en Bob.

Veel plezier in Australie.
    Hopelijk gaat het nu allemaal goed.
    Joyce van harte gefeliciteerd met je 22e verjaardag. Maak er een leuke dag van daar zo heel ver weg!
    Groetjes Els en Frits.

• 11 September 2008 - 14:48

Rachelle En Cindy :

heej joyce,

ieeeh vieze kakkerlak//groetjes ook van cindy, we gaan weer terug aan het werk....dikke kus..aju paraplu en de groeten van jack en john